In de pers

Het Laatste Nieuws dd 21 maart 2023 

 

Dirk (56) brouwt limoncello ‘om eens te proberen’, nu wordt zijn drank in sterrenzaken geschonken: “Na limoncello kwam Siencello”

“Hm, zou ik dat zelf ook kunnen maken?” Deze bedenking van Dirk Van den Mergele (56) een paar jaar geleden leidde ertoe dat hij nu zijn digestieven levert aan sterrenzaken, zelfs over de landsgrenzen. Toch doet Dirk nog steeds alles zelf, helemaal artisanaal. Met meer dan 750 liter per jaar is dat een serieus uit de hand gelopen hobby. Het bleef trouwens niet bij limoncello alleen.

 

Lees verder

Het Nieuwsblad dd 28 maart 2023 

 

Wie fan is van een lekker glaasje limoncello, moet de eigen creatie van Dirk Van den Mergele (56) uit Mariakerke zeker eens proberen. De Gentenaar begon enkele jaren geleden met zijn eigen limoncello en levert nu ook aan sterrenrestaurants. “En voor de fans van appelsienen heb ik een Siencello.”

 

““Eigenlijk kan iedereen limoncello maken”, zegt Dirk Van den Mergele (56). De Gentenaar probeerde het enkele jaren geleden zelf ook, “gewoon eens om te lachen”. Maar wat begon als grap, heeft een onverwacht staartje gekregen: Dirk levert limoncello aan sterrenrestaurants als De Kromme Watergang (twee sterren) in Nederland en Publiek (één ster) in Gent.

 

Lees verder