Nagerechten


LIMONCELLOTAART

Made by Edwin Vinke (2*chef) 

www.krommewatergang.nl 

Ingrediënten:

Taartbodem: 

  • 250 gr. boter
  • 75 gr honing
  • 375 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 vanille stok
  • Citroenrasp

Citroencurd: 

  • 2 eidooiers
  • 80 gr honing
  • 50 gr citroensap
  • 40 gr Limoncello
  • 100 gr boter
  • 1 blaadje gelatine

 

 

 

 

 

Recept hier downloaden 

 

Bereidingswijze:

Taartbodem:

  • Verwarm de oven tot op 170 graden.
  • Maak de boter zacht, meng alles met een deeghaak in de keukenmachine met elkaar en laat het deeg ongeveer 1 uur rusten in de koeling.
  • Bestrooi de tafel met bloem en rol het deeg dun uit met de deegroller, leg het voorzichtig in een taartvorm en duw het nog een beetje in de vorm. Bedek het met bakpapier en vul de hele taartvorm op met gedroogde bonen of spliterwten om wat gewicht te geven. Bak de bodem af in de oven voor eerst ongeveer 30 min. Verwijder de erwten en het bakpapier en bak de bodem nog even zo’n 15 min na tot ze goudbruin is. Laat ze op kamertemperatuur afkoelen en stort ze voorzichtig uit de mal.

Citroencurd:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de eieren even los met de honing, voeg het citroensap en de Limoncello toe en verwarm dit even al roerend in een pan tot ze begint in te dikken, bij ongeveer 90 graden. Haal ze van het vuur en voeg er al roerend beetje voor beetje de boter bij. Voeg als laatste de gelatine toe en giet ze in de taartvorm.

Laat de taart opstijven in de koeling.



Siencello-chocomousse

Mady by Dirk 

Ingrediënten voor 4 personen  

  • Scheutje melk
  • Beetje boter
  • 1 eetlepel siencello pp
  • 50 gr chocolade pp
  • 1 ei per persoon
  • 1 eetlepel suiker pp
  • Zakje vanillesuiker

BEREIDING 

  • Doe het scheutje melk, de boter, de chocolade en de siencello samen in een pot 
  • Laat de chocolade smelten au bain-marie
  • Als chocolade gesmolten is alles goed door elkaar roeren
  • Haal van het vuur
  • Doe er de eierdooiers bij en roer goed
  • Doe de suiker en vanillesuiker erbij en roer goed
  • Klop de eiwitten stijf en meng het voorzichtig onder het chocolademengsel
  • Verdeel het in enkele potjes

Smakelijk !!!

 

Recept hier downloaden 


Limoncellomousse

 

Ingrediënten voor 4 personen 

Heerlijk in combinatie met chocolademousse

 

  • 2 eieren
  • 1 citroen 
  • 40 gr kristalsuiker (fijne)
  • 4 gr gelatine
  • 100 ml slagroom (35% V.G.)
  • 1 el poedersuiker
  • 50 ml limoncello
  • 20 gr pistaches

BEREIDING 

  • Splits de eieren, rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit.  
  • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. 
  • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel. 
  • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast.
  • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches. 

Recept hier downloaden