Cocktails


Siencello Ginger Fizz 

Made by Jurgen Nobels: Belgisch bartending kampioen 2015

  • 40ml Siencello
  • 10ml vers citroensap (meer als je het graag zuurder wil)
  • Aftoppen met Ginger Beer

Bereiding: 

Voeg alle ingredienten toe in een longdrink vol met ijs

Roer zachtjes om

Garneer met half schijfje sinaasappel en takje munt

 

Recept hier downloaden. 


Summer cocktail

  • 3 cl Gin (Bombay dry gin)
  • 5 cl Limoncello
  • Fever tree Mediterranean
  • Blokjes ijs
  • Citroenzeste of een schijfje gedroogde citroen

Recepten hier downloaden




Cocktail of the house

 

  • 5 cl Gin (bulldog)
  •  2,5 cl Siencello
  •  2,5 cl citroensap
  • Ijs
  • Schijfje appelsien
  • (kan eventueel wat tonic bij)

Recepten hier downloaden



Healthy cocktail

  • 5 cl Limoncello
  • 125 cl tonic
  • Scheutje citroensap
  • Stukjes komkommer
  • Ijs

Recepten hier downloaden




The Sweety

  • 6 cl Limoncello
  • 4,5 cl spuitwater
  • 4,5 cl suikersiroop
  • 3 cl citroensap
  • Ijs

Recepten hier downloaden




Siencello cocktail 

Made by https://www.toudclooster.be/

  • 40 ml Siencello 
  • 30 ml Tomatenwater *
  • 30 ml citroensap
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 3 eetlepels aquafaba (opgeklopt)
  • 1 takje rozemarijn 

Bereiding: 

  • Begin met het maken van de aquafaba. Neem de vloeistof uit een blikje kikkererwten van 400 g. Dit is voldoende om genoeg opgeklopte aquafaba te maken voor 3 van deze Siencello Old Fashioned Cocktails. 
  • Voeg de aquafaba toe aan een kom en meng het met een handmixer. Klop ongeveer 6-10 minuten (tijd varieert afhankelijk van uw mixer) totdat u stevige pieken ziet ontstaan. De consistentie moet vergelijkbaar zijn met opgeklopt eiwit.
  • Voeg in een cocktailglas de siencello, het tomatenwater, vers citroensap en vers sinaasappelsap toe. Voeg 3-4 lepels opgeklopte aquafaba toe. Decoreer met een vers takje rozemarijn en serveer direct.

* Om tomatenwater te maken heb je slechts een paar echt sappige tomaten, een kaasdoek en een beetje geduld nodig.
Bekleed een groot vergiet met kaasdoek en zet het op een kom. Snijd je tomaten in superkleine stukjes en leg ze in het met stof beklede vergiet. Laat ze een nacht in de koelkast staan. In de ochtend zie je een tomatenconcentraat in de kom die zoet en lekker is. Je hebt nu tomatenwater. 

 

Recepten hier downloaden.