Voorgerecht

Scampi/pasta/zeekraal Siencellosaus (voorgerecht)

Made by Guy De Mulder https://afhaalboutiquedenartiest.be/

Ingrediënten voor 8 personen

  • 16 scampis
  • 8 opgedraaide vorken gekookte pasta
  • 100 gr zeekraal (wordt kort aangebakken)
  • 1 middelgrote  gesnipperde ajuin
  • 1 stengel selder (wordt in kleine stukjes gestoofd)
  • 250 ml room
  • 250 ml visfumet
  • 80 ml Siencello (naargelang uw smaak, maar mag niet overheersen)
  • Kruidenboeket

BEREIDING 

  • De scampi’s pellen en darmkanaal verwijderen
  • De pellen samen met de gesnipperde ajuin aanstoven zonder de ajuin te kleuren
  • Blussen met 80 cl Siencello. Je kan er later nog altijd bijdoen!
  • Onmiddellijk de visfumet toevoegen en laten koken. Indien het geheel niet genoeg doorsmaakt nog wat visbouillon bijvoegen.
  • 8 min laten koken en zeven
  • Terug op het vuur zetten en room toevoegen
  • Laten opkoken en blijven roeren. (ga niet weg van uw vuur)
  • Na enige tijd koken zal de saus vanzelf verdikken en smaak krijgen. Even proeven en eventueel nog wat siencello , bouillon of peper en zout toevoegen. Indien je de saus op voorhand maakt nog even laten opkoken voor het opdienen. Let wel op: hoe langer ze opstaat hoe pittiger.
  • De scampi’s even kort aanbakken met peper en zout
  • Dresseer de op voorhand en even opgewarmde pasta op het bord
  • Leg er 2 scampi’s bij, de kort aangebakken zeekraal alsook de klein gesneden gestoofde selder
  • Giet er wat saus bij of zet ze apart op tafel
  • Beetje verse kruiden ter afwerking

Smakelijk !!!

 

Recept hier downloaden 


Hoofdgerecht


Eendenborstfilet met siencello-sinaassappel-honingsaus

Made by ’t Oud Clooster 

www.toudclooster.be

(https://www.facebook.com/toudclooster )

 

De siencello sinaasappel honing saus:

  • 3 sinaasappels
  • Honing
  • Een flinke scheut siencello 
  • Gevogelte fond (rundsfond kan ook)
  • pezo
  • 1 sjalot

Bereiding:

  • Snij de sjalot in stukjes .
  • Stoof de sjalot in de pan waar de eend is in gebakken, gebruik een klein beetje boter samen met wat bakvocht van de gebakken eend, (de pan graag warm want we willen de sjalot stoven , niet koken)
  • Pers 2 sinaasappels uit
  • Snij de 3de sinaasappel in 2: neem 1 deel en snij dit in lange schijfjes voor de presentatie later en het andere deel in kleine stukjes die gaan straks mee in de saus
  • Knijp de honing over de gestoofde uien, roer en schenk er een flinke scheut Siencello over.
  • Flambeer het geheel even , let op van uw dampkap en uw wenkbrauwen (houd het gepaste deksel bij de hand)
  • Blus de pan met rode wijnazijn, giet het vers sinaasappelsap erbij en die ene halve sinaasappel in stukjes gesneden. Een beetje fond er nog bij en kruid een beetje af met peper en zout.
  • Laat de saus langzaam inkoken op een zachter vuur tot de gewenste dikte.
  • Serveer het bij de eendenborst.

Smakelijk !!!

 

Recept hier downloaden