Scampi/pasta/zeekraal Siencellosaus (voorgerecht)
Made by Guy De Mulder https://afhaalboutiquedenartiest.be/
Ingrediënten voor 8 personen
- 16 scampis
- 8 opgedraaide vorken gekookte pasta
- 100 gr zeekraal (wordt kort aangebakken)
- 1 middelgrote gesnipperde ajuin
- 1 stengel selder (wordt in kleine stukjes gestoofd)
- 250 ml room
- 250 ml visfumet
- 80 ml Siencello (naargelang uw smaak, maar mag niet overheersen)
- Kruidenboeket
BEREIDING
- De scampi’s pellen en darmkanaal verwijderen
- De pellen samen met de gesnipperde ajuin aanstoven zonder de ajuin te kleuren
- Blussen met 80 cl Siencello. Je kan er later nog altijd bijdoen!
- Onmiddellijk de visfumet toevoegen en laten koken. Indien het geheel niet genoeg doorsmaakt nog wat visbouillon bijvoegen.
- 8 min laten koken en zeven
- Terug op het vuur zetten en room toevoegen
- Laten opkoken en blijven roeren. (ga niet weg van uw vuur)
- Na enige tijd koken zal de saus vanzelf verdikken en smaak krijgen. Even proeven en eventueel nog wat siencello , bouillon of peper en zout toevoegen. Indien je de saus op voorhand maakt nog
even laten opkoken voor het opdienen. Let wel op: hoe langer ze opstaat hoe pittiger.
- De scampi’s even kort aanbakken met peper en zout
- Dresseer de op voorhand en even opgewarmde pasta op het bord
- Leg er 2 scampi’s bij, de kort aangebakken zeekraal alsook de klein gesneden gestoofde selder
- Giet er wat saus bij of zet ze apart op tafel
- Beetje verse kruiden ter afwerking
Smakelijk !!!
Recept hier downloaden